Blogs

Heren 1 op dreef!

Heren 1 heeft afgelopen weekend Batouwe met de grond gelijk gemaakt! De nummer 2 van de promo verwachtte niet met lege handen uit Groningen weg te komen, maar het is wel gebeurd. Met 73-65 werd de wedstrijd afgesloten. Eerder die maand speelde H1 de Derby van het Noorden, tegen BVG. Over deze pot vindt je hieronder een wedstrijdverslag van Brendan Hadden. 

Groene Uilen H1 – BV Groningen H1

16-03-2019

 

“Het derde kwart hebben we stukken goed gespeeld, op de juiste manier. Dat moeten we meenemen naar volgende week.”

 

Dit was de boodschap van coach Giorgio Morrale aan de zes spelers in de kleedkamer in Leiden. Hoewel we net hadden verloren van een Leids team met letterlijk twee keer zoveel mankracht (dit contrast werd mooi aangetoond toen Leiden voor de wedstrijd poseerde voor hun teamfoto), bleef de sfeer in de kleedkamer van de Uilen positief. Giorgio beloofde grappend om bankspeler en Uilen-legend Jacob Visser voor zijn moeite te bedanken met een vermelding in het Dagblad van het Noorden, en de focus werd verschoven naar de matchup van het volgende weekend; BVG.

 

Jammer genoeg klinkt dit verhaal ondertussen aardig bekend in de oren voor de spelers van Heren 1 dit jaar. We laten delen van een wedstrijd zien dat we kunnen spelen en winnen in de promotiedivisie, maar als de foutenlast en vermoeidheid toeslaan glipt de wedstrijd uit handen. Het resultaat hiervan is een strijd tegen degradatie, gekenmerkt door onderbemande uitwedstrijden en veel blessures; vijftien verschillende spelers hebben dit jaar een wedstrijd voor Heren 1 gespeeld, maar we hebben zelden meer dan zeven tegelijk in tenue. Tegelijkertijd kan het jaar echter ook worden gekenmerkt door een stijgende lijn en een goede sfeer met de kleine groep die er is.

 

Als resultaat hiervan is het team op een punt gekomen dat de wedstrijd tegen BVG een bepalende was voor onze kansen om in de promotiedivisie te blijven. Dit belang, gecombineerd met het feit wedstrijden tegen de stadsgenoot altijd extra lading hebben vanwege alle bekenden aan de overkant van het veld, maakte dat 16 maart al lang geleden op de kalender omcirkeld was. Gelukkig was ons bestuur hier goed van op de hoogte en hebben ze door voldoende promotie en een pizza-voor-een-euro actie gezorgd dat de tribunes lekker vol zaten, complimenten!

 

De spanning in de zaal resulteerde jammer genoeg voor het publiek de eerste helft vooral in gemiste schoten en moeizame offense voor beide teams, wat gereflecteerd werd door een tussenstand van slechts 24-26 in ons nadeel. Anderzijds bleek de verdedigende voorbereiding die we voor deze wedstrijd hadden getroffen prima te werken, dus simpel gezegd was het nu gewoon een kwestie van de bal in de basket gooien. In het derde kwart kregen we dan eindelijk ook aanvallend wat momentum, ondersteund door de energie uit het levendige publiek en onze volle bank (9 spelers, 2 geblesseerden). De 23-8 die in dat kwart neergezet werd bleek uiteindelijk genoeg om het verschil te maken in de wedstrijd, die met 55-46 in ons voordeel werd afgesloten.

 

Bij deze bedankt aan iedereen die ons is komen aanmoedigen en het bestuur voor het organiseren en het promoten! Voor ons was het hierdoor één van de leukere wedstrijden van het jaar, en voor mij persoonlijk een geslaagde verjaardag. ?

 

- Brendan Hadden


23aug

Groene Uilen - Donar

  • News

Dear basketball players, On august the 30th there will be a game between Donar and our own mens 1. The teams will play at 19.30 at the...

week 6 and 7
20feb

week 6 and 7

Last week, a group of Owls enjoyed the snow in Risoul, including a part of the board. That is why here’s a two-week report of the games...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren