FAQ

Frequently Asked Questions (FAQ):


Hoe meld ik me aan?

Aanmelden kan via het kopje “Lidmaatschap” en dan “Aanmeldingsformulier”. Na het invullen en opsturen van het aanmeldingsformulier krijg je zo snel mogelijk een bevestiging. 

Als je je wilt aanmelden voor het huidige seizoen, word je eerst op de wachtlijst geplaatst. Zodra je aan de beurt bent en er is een plekje vrij in een team op jouw niveau, wordt je benaderd om een keer mee te trainen.

Als je je wilt aanmelden voor komend seizoen, ontvang je ook een uitnodiging voor de selectietrainingen. Normaal gesproken zouden deze plaatsvinden in mei en augustus. Vanwege de coronamaatregelen is het nog even afwachten wanneer de selectietrainingen veilig kunnen plaatsvinden.Kan ik een proeftraining aanvragen?

Je mag 3 keer meetrainen met een team voordat je een keuze moet maken. Tijdens deze trainingen kun je kijken of de sport en het team je bevalt. Een proeftraining aanvragen kan nadat je je hebt aangemeld via het aanmeldingsformulier en wanneer je bovenaan de wachtlijst staat. Onze technisch coördinator zal op dat moment contact met je opnemen.


Wat is het verschil tussen een trainingslid en een wedstrijdlid?

Een trainingslid doet alleen mee met de trainingen en niet met de wedstrijden. Een wedstrijdlid speelt dus zowel trainingen als wedstrijden. 

In het volledige seizoen mag je als trainingslid maximaal 3x meedoen met een wedstrijd, dit geldt niet voor teams die uitkomen in landelijke competities.


Wat zijn de kosten?

Via het kopje “Vereniging” kun je navigeren naar “HR, Statuten en Gelden”. Hier kun je de huidige contributies vinden van alle teams voor trainings- en wedstrijdleden. Naast deze contributie moet je ook een ACLO-kaart aanschaffen. Met deze ACLO-kaart mag je gebruik maken van de faciliteiten van de ACLO (en dus ook onze sporthal). Je kan er ook voor kiezen om een fitness abonnement bij de ACLO te nemen. Meer informatie kun je vinden op https://www.aclosport.nl/tarieven/.


Op welk niveau kan ik bij jullie basketballen?

Onze teams komen uit in competities op het laagste niveau tot het één na hoogste niveau van Nederland (de Promotiedivisie). Hieronder zie je een overzicht van alle teams.


Dames teams:

Groene Uilen Dames 1 speelt in de Promotiedivisie (landelijk).

Groene Uilen Dames 2 speelt in de Tweede Divisie (landelijk).

Groene Uilen Dames 3, Moestasj Dames 1 en Groene Uilen Dames 4 spelen in de Eerste Klasse (regionaal)

Groene Uilen Dames 6, Moestasj Dames 2 en Groene Uilen Dames 5 spelen in de Tweede Klasse (regionaal).


Heren teams:

Groene Uilen Heren 1 speelt in de Promotiedivisie (landelijk).

Groene Uilen Heren 2 speelt in de Tweede Divisie (landelijk).

Groene Uilen Heren 3 speelt in de Eerste Klasse (regionaal).

Groene Uilen Heren 4, Groene Uilen Heren 5 en Moestasj Heren 1 spelen in de Tweede Klasse (regionaal).

Moestasj Heren 2, Groene Uilen Heren 6, Moestasj Heren 3 en Groene Uilen Heren 7 spelen in de Derde Klasse (regionaal).Zijn er verdere verplichtingen?

Wij organiseren verschillende uitjes, activiteiten en cursussen door het hele jaar heen. Deze zijn natuurlijk niet verplicht, maar wel heel leuk! 

Alle leden die eerder bij een basketbalvereniging hebben gespeeld, moeten kunnen tafelen en een BS2 diploma halen. Mocht je dit bij je vorige vereniging niet hebben gedaan, kun je in het begin van het seizoen een cursus volgen.


Hoe wordt er gekeken naar de contributie m.b.t. COVID-19?

Vanwege de corona maatregelen, ligt het seizoen op dit moment stil. Aan het einde van het seizoen gaan we een berekening maken van alle kosten die de vereniging terug krijgt. Afhankelijk van dit bedrag kunnen wij een deel van de contributie terugstorten.

Als je hier meer over wilt weten, kun je contact opnemen met David (penningmeester) via penningmeester@groeneuilenmoestasj.nl.


Mag ik nog spelen als ik geen RUG/Hanzehogeschool student (meer) ben?

Als je een studie hebt afgerond aan de RUG of Hanzehogeschool, mag je nog 3 jaar lid zijn. Dit heeft te maken met de ACLO kaart die elk lid moet aanschaffen.

Als je een studie doet aan NHL Stenden Hogeschool of een andere universiteit of hogeschool, moet je een speciale ACLO kaart kopen. Er is een beperkt aantal ACLO kaarten gereserveerd voor deze studenten, dus wees hier snel bij!


Kan ik ook een team coachen?

Jazekers! De Groene Uilen-Moestasj bevat 18 teams, spelend van Derde Klasse regionaal tot aan Promotiedivisie (landelijk). Je kan dus bij ons terecht als coach met veel ervaring maar ook als beginnende coach.


Wat een bijzondere naam, hoe zit dat?

De naam “G.S.B.V. De Groene Uilen-Moestasj” is ontstaan in 2018 toen G.S.B.V. De Groene Uilen en G.S.B.V. Moestasj zijn samengevoegd tot één vereniging. Deze fusie heeft geleid tot deze mooie naam en maakt ons de grootste studenten basketbalvereniging van Nederland! En waarschijnlijk ook de vereniging met de langste naam ;)

In de competities vind je ons nog steeds terug als “De Groene Uilen” en “Moestasj”, maar in werkelijkheid zijn we een grote gezellige vereniging.

Onze sponsoren