Over De Groene Uilen-Moestasj

De Groene Uilen-Moestasj is dé studenten basketbalvereniging in Groningen. De gefuseerde vereniging bestaat sinds 2018, maar de geschiedenis van De Groene Uilen en Moestasj als aparte verenigingen rijkt veel verder terug, tot in 1957. De Groene Uilen-Moestasj staat voor sportiviteit, leuke activiteiten en veel gezelligheid. De tien heren- en acht damesteams zijn op vrijwel alle niveaus actief, van de laagste regionale klasse tot en met de landelijke promotiedivisie.

De Groene Uilen-Moestasj wil iedereen een passende plek bieden binnen de vereniging door gezelligheid met niveaugerichte teams te combineren. Hierbij streeft zij naar een goede balans tussen topsport en recreatief basketbal. Het karakter van de studentenvereniging mag hierbij niet verloren gaan en daarom organiseren we als vereniging veel activiteiten binnen en buiten de sporthal. Dit draagt bij aan de sfeer, waardoor het voor nieuwe leden aantrekkelijk blijft om lid te worden en voor huidige leden aantrekkelijk is om betrokken te zijn, iets wat onmisbaar is voor het draaiende houden van de club.

​De Groene Uilen is opgericht in 1957 en is voor een zeer lange tijd de grootste studenten basketbal vereniging van Groningen geweest, met Moestasj aan haar zijde. Moestasj, vroeger het derde team van het professionele Donar, is afgesplitst in 1976 en is daarmee toen ook volledig gericht geworden op studentenbasketbal. Jarenlang hebben de twee verenigingen naast elkaar bestaan, met zo nu en dan gezamenlijke activiteiten en goede contacten over en weer. Moestasj met een meer internationale focus dan de Uilen, wat soms problemen opleverde op het gebied van continuïteit. Vanaf 2018 zijn de verenigingen non-statutair gefuseerd. Dit wil zeggen dat de twee verenigingen in de praktijk één zijn, met dezelfde activiteiten, hetzelfde bestuur, dezelfde website en dezelfde gang van zaken, maar dat er richting de NBB nog steeds twee verschillende verenigingen bestaan. Het kan dus zo zijn dat je het ene seizoen in het zwart speelt en het volgende in het groen, maar in feite sta je ’s avonds weer op dezelfde borrel en maken alle teams deel uit van een en dezelfde vereniging. De reden voor de fusie is onder andere het verhelpen van continuïteitsproblemen en tegelijkertijd het zo goed mogelijk blijven faciliteren van het studentenbasketbal in Groningen. Door een gezamenlijke, efficiëntere organisatie met een grotere leden-pool kunnen teams nóg beter op niveau ingedeeld worden en kunnen er meer groei en activiteiten gerealiseerd worden.Logo Groot .png

                                                                                                              Logo De Groene Uilen-Moestasj

Onze sponsoren