Goede Doelen

Onze vereniging organiseert jaarlijks een Goede Doelendag waarbij de vereniging geld ophaalt voor een bepaald goed doel. Hieronder een overzicht van de Goede Doelen en de behaalde bedragen van de afgelopen jaren. 

2024

In seizoen 2023-2024 we gekozen voor Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen als ons goede doel. Deze organisatie werkt samen met zowel sport- als cultuurverenigingen in Groningen om ervoor te zorgen dat elk kind van 0 t/m 17 jaar de kans krijgt om deel te nemen aan activiteiten waar ze misschien geen geld voor hebben.

In deze vereniging werken verschillende intermediairs nauw samen met de kinderen en hun families/verzorgers om ervoor te zorgen dat aan de behoeften van de kinderen wordt voldaan, waarbij wordt gekeken naar hun financiële situatie en interesses.

Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt samen met verschillende verenigingen binnen teamsport en culturele activiteiten (zoals muziek, theater, multimedia en kindercircus). Natuurlijk hoort basketbal hier ook bij!

Geld zamelen we in door het hele seizoen blikjes en flessen in te zamelen (vindt de statiegeldbakken in de hal!) en verschillende activiteiten in onze welbekende goededoelenweek en natuurlijk de kratteninzameling.

We zijn erg gepassioneerd over wat Jeugdfonds Sport en Cultuur doen en hopen dat we aan het einde van het seizoen een noemenswaardig bedrag kunnen ophalen!

2022

Dit jaar hebben de UilenMoessies de hele maand april geld ingezameld voor PlukN! PlukN is een initiatief dat zich richt op natuurinclusieve landbouw en een duurzaam voedsellandschap. Met het geld dat we voor hen inzamelen, kunnen ze nieuwe planten en bomen kopen, maar ook materiaal en gereedschap om hun landschap te onderhouden. Voor elke 7,50 euro kunnen ze al een nieuwe boom planten! Hun landschap ligt aan het Westerpark (Tarralaan 4), dat je vrij kan bezoeken wanneer je maar wilt. Dit stuk grond hebben ze in 2017 gekocht, ze staan ​​dus aan het begin van het aanleggen van een prachtig bos, uiteindelijk vol met voedsel dat je kunt plukken. Ook lopen er varkens en parelhoenders rond. Als feestelijke opening van de goede doelen maand heeft het bestuur midden in het landschap een pindakaasboom geplant. We hopen dat het een mooie boom wordt, te midden van andere bomen die PlukN kan planten vanwege het geld dat we aan hen doneren!

We hebben een aantal evenementen georganiseerd om geld in te zamelen. De hele maand konden mensen hun sponsorloop of -wandeling doen en hier sponsoring voor zoeken. In de nieuwe kantine in het WAS was er een gezellige pubquiz en in Het Pakhuis hebben we het meeste geld opgehaald met de veiling, onder leiding van Roelof! Aan het eind van de maand hebben we, na veel feesten, kratten en flessen opgehaald bij UilenMoessies. Dit alles zorgde voor een totaal van €1515,05!! Het bestuur wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit geldbedrag en alle inzet vaan iedereen.

2018

In 2018 besloten we geld op tehalen voor stichting Fitkids! Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, cystic fibrosis, downsyndroom, diabetes, reuma, autisme, aangeboren hartafwijkingen of een motorisch achterstand mee. Het opgehaalde geld zal gaan naar onderzoek. Om het geld bij elkaar te halen, is er dit jaar een Familie Mixtoernooi georganiseerd, een Goede Doelen Thuisspeeldag met loterij, een veiling en wij hebben bidons verkocht. Daarbij hebben twee van onze leden, Jacob Visser en Chris Wiersema, een clinic gegeven aan kinderen van Fitkids. De cheque die uiteindelijk overhandigd is was €1841,30. Wij zijn erg blij met het opgehaalde bedrag, iedereen bedankt voor de inzet en bijdrage!

Onze sponsoren